8 Gb Ram Fiyatları
8 gb ram fiyatları ülkemizde yurtdışından ithal edilen her üründe olduğu gibi enflasyon ve döviz üzerinden belirleniyor. RAM sadece bilgisayar türlerinde değil, tablet, akıllı telefon ve oyun konsollarında da önemli bir bileşendir. RAM’siz tüm sistemlerde işlemler çok daha yavaştır. Aslında yeterli RAM’iniz yoksa açacağınız program veya oyun çok yavaş çalışacak veya hiç açılmayacaktır.
RAM’in ne olduğunu kısaca açıklamak gerekirse, bilgisayarınızın şu an veya yakın gelecekte ihtiyaç duyacağı tüm bilgileri geçici olarak depolayan oldukça hızlı bir bellek olduğunu söyleyebiliriz. RAM, bilgisayarınızın ihtiyaç duyduğu bilgileri kısa bir süre için sakladığı ve gerektiğinde bu bilgileri çok hızlı bir şekilde okuduğu donanımdır. Bellek desek de bilgisayarımızdaki bir diğer donanım olan ve uzun süreli depolama sağlayan hard diskten tamamen farklıdır.

Ram Ne İşe Yarar
8 gb ram fiyatları her geçen gün artış gösterse de bilgisayar için büyük kolaylık sağlıyor. RAM’in ne anlama geldiğini anlamak için önce bu kelimenin açılımının yapılması gerekiyor. İngilizcede “Random Access Memory” olarak adlandırılan RAM, Türkçede ” Rasgele erişim belleği” olarak tanımlanıyor. RAM ne demek sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri; sistemin kısa süreli belleği anlamına gelir. Yeni şeyler öğrenmek çok hızlıdır ve tarayıcı, kullanılan düzenleme aracı veya oynanan oyun hakkındaki tüm bilgileri hızlı bir şekilde erişilebilmek için kaydeder. Bu verileri RAM yerine uzun süreli depolama sağlayan sabit disklerden isteseydi, istenilen tüm verilere her seferinde yeniden erişmek gerekebilirdi. RAM, her zaman tek bir şeye odaklanmak için tasarlanmamıştır ve her an yeni bir göreve başlayabilir. Elbette RAM bu bilgiyi hafızasında saklıyor ama bu bilgiyi her zaman tutmuyor. Yani enerjisi kesildiğinde tüm bu bilgileri sıfırlıyor.

Ram Çeşitleri Nelerdir
8 gb ram fiyatları dövize endeksli olarak belirleniyor. RAM varyantlarının iki ana biçimi vardır. DRAM ve SRAM olarak ayrılırlar. İki RAM’in farkları;
- Dinamik Rastgele Erişimli Bellek: Kısaca DRAM olarak da adlandırılıyor.
- Tipik RAM’de, saklanan verileri korumak için güç gerekir.
- Her DRAM hücresinin bir elektrik kondansatöründe depolanan bir yükü vardır.
- Bu hücredeki veriler, kapasitörden enerji sızıntısını telafi etmek için her milisaniyede bir elektronik şarjla güncellenir.
- Transistör, kondansatörün değerinin okunup yazılmayacağına karar veren bir kapı görevi görür.
- Statik Rastgele Erişimli Bellek: Kısaca SRAM olarak adlandırılıyor.
- Yine, verileri barındırmak için sürekli güç gerektirir, ancak DRAM’den farklı olarak sürekli olarak yenilenmesi gerekmiyor.
- Tek bir veri parçası için birden fazla transistör gerektirir. Her iki çeşitte ihtiyaca göre belirleniyor.
Ayrıca 0,5 Gram Altın Fiyatı için tıklayınız.